IV. Magyar Szakos Nap

A program keretében az érdeklődők délután részt vehetnek a Krétapor nélkül – Tanári Beszélgetések rendezvényünkön, amelyet tavaly ősszel indítottunk útjára. Ez alkalommal Vaderna Gáborral beszélgetünk életpályájáról, az egyetemmel és felsőoktatással való viszonyáról, és a klasszikus magyar irodalomhoz való kötődéséről. A legutóbbi beszélgetésről készült cikket ide kattintva olvashatjátok!

Kártyám odatettem, paypassos,
S érintésre telefonom
Beleremegett, és jött a sör,
De a disznófejű, számlámon
Ülve szól: “Hóvége, spanom!”
(Harc a hóvégen – Andrew Ad.Y)

“Kedves Közönség! Engedjék meg, hogy a poézis csarnokába kalauzoljam el Önöket; a líra sajkájába bocsájtkozzunk bele; a líra habjain keresztül, a poézis csodálatos világába! Kéz a kézben szedjünk virágokat, a verselés kertjéből!” – kezdi Laár András egy fellépését, melyben a nagybetűs Költő (Laár András) szerepébe bújva, kísérletet tesz, hogy felélessze bennünk a víziló és a jegyellenőr közt húzódó, finomra szőtt szálakat; a líra zsíros földjébe vetve, érzelmes előadással locsolva a magokat.
Mert irodalmat művelni nem csak költve lehet, de eljátszva, elmesélve, előadva is.
Érzed az élő szavak erejét: mikor a zengő vokalizáció és a non-verbális idiómák megalkotják a vers térbeli hálóját, az audio-vizuális metaforákat?
Van-e benned színész, mesélő, szótáncos, előadó, ripacskodó művész vagy esztétikus ripacs? Ha igen, jelentkezz és mutasd meg, mit tudsz! Színpadunk a világ egy szelete, megfér rajta: szavalás, egyfelvonásos dráma, performance , stand up vagy akármi gag, ami négy percben előadható!
Mutasd meg tehetségedet: a bokorban reszkető madárkádnak, az egy hete gondolatbaejtő mamának, Csinszkának, mindenkinek!
Nem szeretnél egyedül? Mert az cink vagy kellemetlen? Hát szólj egy havernak, hogy: “A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?” Lépjetek fel ketten, hódítsátok meg a nézőket!
Csupán két kikötés van: férjetek bele négy percbe és a témátok kapcsolódjon a magyar irodalomhoz! Minden más rajtatok áll!

Jelentkezni a ide kattintva lehet!

A facebook eseményt itt találhatjátok!

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.