ABsolute

Az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviselete ABsolute – Alkalmazott Bölcsészet címmel tudományos konferenciát hirdet 2017. november 23-án Budapesten.

A bölcsészettudományok társadalmi megítélésének egyik fő tényezője, hogy a bölcsészettudományi kutatások társadalmi hasznát, értékét, alkalmazhatóságát kevesen ismerik. Konferenciánk célja, hogy megmutassa a bölcsészettudományok hasznosíthatóságát, ezért olyan előadásokkal várjuk jelentkezőinket, melyekben hangsúlyos a kutatás eredményeinek gyakorlati felhasználása.

A konferenciára jelentkezhet bármely bölcsészettudományi alapképzésben, osztatlan tanárképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben résztvevő hallgató, a képzési intézményétől függetlenül.

A pályázati kiírás elérhető az alábbi linken.

A konferenciára jelentkezni egy 1600-2000 leütés hosszú, az előzetesen megadott forma szerint elkészített absztrakttal lehetséges, melyet a magyarik@btkhok.elte.hu címre kell elküldeni. Az absztrakt foglalja össze az előadás főbb kérdéseit, gondolatmenetét, illetve térjen ki az eredmények gyakorlati felhasználására.  A dokumentumnak tartalmaznia kell a jelentkező nevét, képzését, a képzés intézményét, az előadás címét és a témavezető nevét is.

Az absztraktok beküldési határideje és így a konferenciára való jelentkezés határideje: 2017. szeptember 15., 23.59
UPDATE: Több pályázó eziránti megkeresése miatt a nevezési határidőt kitoltuk, így a jelentkezés határideje: 2017. szeptember 25., 23.59

A konferencia szekciói a beérkezett absztraktok alapján kerülnek kialakításra.

A konferencia Facebook-eseménye elérhető ITT.

A kérdéseket a Magyar Intézetek Képviselete a magyarik@btkhok.elte.hu címre várja!