Alapképzés (BA)

A 180 kredites képzésed során az alapszakod (ez esetben a magyar szak) 120 kreditből fog állni. E mellé még kötelezően választanod kell egy 50 kredites szakirányt vagy minor tanegységet. A maradék 10 kredit úgynevezett szabad kredit. Arra használhatod, hogy egyéni ízlésed szerint vehess fel órákat, áthallgathatsz az ELTE más karaira, sportolhatsz, vagy nyelvet is tanulhatsz.

Az alapszakon irodalomtudományi és nyelvtudományi ismereteket sajátíthatsz el. A kurzusok teljesítése során szóban és írásban is több módon kell számot adni tudásodról, így kommunikációs kifejezőképességed is állandóan fejlődik. A magyar alapszak elvégzése után egy-egy irodalom- vagy nyelvtudományi területre specializálódhatsz a mesterszak alatt, választhatsz interdiszciplináris (különböző tudományterületek határán álló) mesterszakot is, de mesterszakos végzettség nélkül is elhelyezkedhetsz a minortól/szakiránytól is függően több területen – legtöbben talán éppen a kommunikációban, médiában, kiadóknál kapnak munkát.

A magyar intézetek gondozta minorokról és szakirányokról (pl. finn és észt nyelv, irodalomtudomány, beszédtudomány, szerkesztői ismeretek) itt olvashatsz.

A magyar alapszakos tanegységlistát itt keresheted ki.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.