Gólya kisokos

Kedves magyar szakos gólyák!

A Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet ezzel a kisokossal szeretne segítséget nyújtani Nektek. Igyekeztünk a leggyakrabban felmerülő problémákat összegyűjteni.

Ha kérdésetek van, kérünk Benneteket, először itt keressetek választ, ezután nyugodtan fordulhattok hozzánk.

 

A tanulmányaitokhoz sok sikert kívánunk!

Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet.

 

 1. BEIRATKOZÁS

1.1 Hol találom a beiratkozási lapot?

A beiratkozási lapot a Neptunból nyomtathatjátok ki (Információ >> Általános nyomtatványok). Szükséges hozzá, hogy aktiváljátok a félévet. Ezt az Ügyintézés >> Beiratkozás/Regisztráció fül alatt tehetitek meg. A féléveket a “Csak aktív” doboz pipájának eltüntetése után látjátok majd, a listázás gombra kattintva. A beiratkozási csomagból MINDENT vigyetek a beiratkozásra.

1.2 Mikor lesz a beiratkozás? Mikor leszek hivatalosan az ELTE BTK hallgatója?

Hivatalosan csak a beiratkozással lesztek az ELTE BTK hallgatói, tehát hallgatói jogviszonyotok csak a beiratkozással kezdődhet, beiratkozás nélkül nem kezdhetitek meg a tanulmányaitokat!

A magyar BA-s és OT-s, valamint a  diszciplináris mesterszakos beiratkozás 2018. augusztus 27. és 30. között lesz. A pontos dátumról információkat a kari honlapon fogtok találni.

1.3 Mit tegyek, ha nem tudok elmenni a beiratkozásra?

Ha semmiképpen nem tudsz eljönni, akkor egy általad és két tanú által hitelesített meghatalmazással bárkit elküldhetsz magad helyett. Ehhez egy mintanyomtatványt innen érhetsz el. Ügyeljetek rá, hogy ebben az esetben is minden szükséges dokumentumot és iratot adjatok át a meghatalmazottnak!

1.4 Mit kell vinnem a beiratkozásra?

 • a Neptunból letöltött beiratkozási csomagot
 • személyi igazolványt 
 • lakcímkártyát 
 • külföldi állampolgároknak az útlevelüket, tartózkodási engedélyüket
 • adóazonosító kártyát
 • TAJ kártyát
 • érettségi bizonyítványt (eredeti és fénymásolat!)
 • középiskolai bizonyítványt (amennyiben a felvételi pontszámban tanulmányi pontok is számítottak)
 • ha van, nyelvvizsga bizonyítványt és annak fénymásolatát
 • egy KÉK tollat
 • két igazolványképet a hátulján a nevetekkel és születési dátumotokkal

Ügyeljetek rá, hogy minden irat nálatok legyen, különben nem tudtok beiratkozni!

 

1.5 A beiratkozásra megfelelő, ha a tablóképből készített igazolványképet viszem?

Természetesen igen.

1.6 Van évnyitó, amin kötelező a megjelenés?

Igen, szoktak tanévnyitót tartani a szorgalmi időszak megkezdése előtt, de nem kötelező a megjelenés.

 1. ÓRAFELVÉTEL

2.1 Mi alapján vegyem fel a tárgyakat?

 1. a) BA: A BA-soknak az alapszakjuk tanegységlistájából, illetve a később választandó minor/specializáció tanegységlistájából kell összeállítaniuk az órarendjüket. Ezek itt találhatóak meg.
 2. b) Osztatlan tanári: Az osztatlan tanárszakosoknak három tanegységlistából kell összeállítaniuk az óráikat. A BTK-s óráitokat itt találjátok, a tanári modulokat pedig itt. A hatodik félév végén választhattok majd, hogy melyik szakotokból milyen szintű diplomát szeretnétek (közép- vagy általános iskolai), addig mindenki mindkét szakján az általános iskolai, tehát a 10 féléves képzésre lesz beírva, ezért az első három évben a tanegységlisták megegyeznek.

2.2 Kapunk-e előre összeállított órarendet?

Nem, az órarendet mindenki magának állítja össze az aktuális, legfrissebb tanegységlista alapján, amiket a 2.1 pontban található linkeken érhettek el. A beiratkozás délutánján lehetőségetek lesz eljönni egy közös tárgyfelvételre, amelynek során segítséget nyújtunk nektek. Természetesen a Gólyatáborban és a tájékoztató napon is minden szükséges információt megadunk nektek a jó órarend elkészítéséhez. Továbbá itt elérhető egy oktatóvideó is az órafelvétel mikéntjéről. Ha bizonytalanok lennétek, akkor nyugodtan keressetek minket kérdéseitekkel. 

A mintatantervben egyértelműen jelölve van, hogy az adott tárgy elvégzése melyik félévre ajánlott, ezeket azonban nem kötelező betartani. Egy dologra kell figyelni, hogy előfeltételes tárgyat nem vehetsz fel az előfeltétel teljesítése nélkül.

Az első vagy első/második félévre ajánlott tárgyakat vegyétek fel először.

2.3 Hogyan működik az órafelvétel az ELTE BTK-n?

Az ELTE BTK-n az órafelvétel három időszakból áll:

 • előzetes tárgyfelvétel: ebben az időszakban plusz 100 pont jár a kurzusok rögzítéséért; ezt a 100 pontot a gólyák automatikusan megkapják, tehát nem kerülnek hátrányba a többiekkel szemben; rangsor még nincs
 • rangsorolásos tárgyfelvétel: különböző szempontok alapján létrejönnek a rangsorok, de még lehetőség van a betelt órákra is feljelentkezni, vagy azokon feljelentkezve maradni; az időszak végén a kurzuslétszámnál magasabb sorszámmal rendelkezőket a rendszer “ledobja”
 • versenyjelentkezés: a megüresedett helyekre lehet gyorsasági sorrendben feljelentkezni

  A rangsorolás szabályairól, a kapható pontokról részletesen itt olvashattok.

Az aktuális félév időszakainak időpontjai elérhetők innen.

2.4 Hány kreditet érdemes felvennem egy félévre?

Egy félévre körülbelül 30 kreditet érdemes majd felvenned, MERT:

A BA képzés alatt 180 kreditet, az osztatlan képzésben szakiránytól függően 300, 330 vagy 360 kreditet kell teljesíteni.

BA: A 180 kreditből 120 az alapszak (itt: magyar alapszak), 50 a minor/szakirány és 10 szabadon választható kredit, amelyet bármelyik meghirdetett bölcsészettudományi vagy más karhoz tartozó tárgy felvételével megszerezhetsz. Ezen felül 10%-kal futhatod túl a 180 kreditet, ami 18 kreditet jelent, azaz fizetés nélkül maximum 198 kreditet teljesíthetsz.

OT: Itt szintén 10%-kal lépheted túl a képzésed kreditjeit, tehát 30, 33 vagy 36 kredittel, ez attól függ melyik képzést választottad (2 középiskolai esetén 36, ha egyikből általános iskolai, a másikból középiskolai, akkor 33, ha mindkét szakod általános iskolai lesz, akkor 30 kredittel lépheted túl a kötelező krediteket).

Ha ennél többet vettél fel, minden kreditért fizetned kell. A jelenlegi “kredit-árfolyam” 4300 HUF. ( Ez az összeg kreditenként értendő! Tehát, ha van egy 3 kredites órád , akkor az 3x 4300Ft-ot jelent!)

2.5 Mi szükséges ahhoz, hogy bent maradjak az államilag támogatott képzésben?

Van egy meghatározott kredit, amit teljesíteni kell két aktív félév alatt, hogy az egyetem államilag finanszírozott képzésében maradhassatok. Ez az érték a két egymást követő aktív félév alatt 36. Amennyiben a két félév alatt nem teljesül a 36 kredit, önköltségesre sorolnak át, ezen felül pedig 2,75-ös tanulmányi átlag is szükséges, hogy állami finanszírozásban folytathassátok a tanulmányaitokat. Ha az első három aktív félévedben nem teljesítetek 36 kreditet, akkor pedig elbocsátanak benneteket az egyetemről.

2.6 Melyek azok az órák, amelyeket az első félévben mindenképp fel kell venni?

A tanegységlistában az első és az első/második félévre ajánlott tárgyakat kell felvenni.

Van két óra, amelyeket ajánlott az első félévben teljesíteni: ezek az irodalmi és nyelvészeti proszeminárium neveket viselik, de ezeket az órákat is fel tudjátok venni későbbi félévben.

A BA-sok esetén a második félév végén választandó minortól (lásd később) függően szükséges lehet előfeltételes tárgyak elvégzése, melyeket szintén fel kell venni az első évben. A választható minorok listáját itt találjátok meg.

Különösen fontos az is, hogy a tanegységlistában a későbbi félévek tárgyainál ellenőrizzétek, melyeknek van előfeltétele, ezeket próbáljátok meg a tanegységlistában előírt félévben teljesíteni.

Az ELTE BTK-n nincsen kötelezően előírt testnevelés óra, de természetesen van lehetőségetek sportot is felvenni 1 kreditért, de ezek a szabad kreditekbe maximum kétszer számítanak bele. A különböző sportokról bővebb információkat itt találhattok.

2.7 Mik azok a dolgok, amikre különösen figyelnem kell az órafelvételkor?

A legfontosabb a kód: az óráitokat ne a cím alapján, hanem annak kódja alapján keressétek a Neptunban. A kódot a tanegységlistában fogjátok megtalálni. Ez azért fontos, mert ha véletlenül nem a jó kódon veszed fel az órát, hosszas adminisztrációs intézkedés vár rád.

A kódoknál a lényeg, hogy a tanegységlistában szereplő törzskód (pl. OT-MAGY-201 vagy MIR11-111) megegyezzen, az utánuk szereplő írásjelek az órák különböző változatait jelölik, melyekből elég egy változatot elvégezni (pl. OT-MAGY-201/2 vagy MIR11-111:b). 

Még valami: 3-4 félévvel későbbre ajánlott órákat inkább ne vegyetek fel, ha mégis, akkor csak abban az esetben, ha az órára jelentkezettek száma az órát felvehető hallgatók számától nagy mértékben különbözik. Ekkor sem feltétlen ajánlott, mert a tanárok szokása, hogy korábbi kurzusok anyagára visszautaljanak.

 

 1. ÜGYINTÉZÉS

3.1 Mi az a Neptun?

A Neptun az ELTE tanulmányi rendszere, amelyhez minden hallgatónak és oktatónak saját kódja van. Itt tudsz tárgyat felvenni, diákigazolványt igényelni, pénzügyeket intézni, itt kapod majd meg a jegyeid stb. Egyes órák házi feladatait és beadandóit ide kell feltöltened, itt tartanak kapcsolatot veled az oktatóid, innen érhetsz el a tanulmányaidhoz szükséges dokumentumokat, kurzusok segédanyagait.

3.2 Hogyan igényelhetek diákigazolványt?

A diákigazolvány igénylése nagyon egyszerűen megoldható a Neptunon keresztül. Szükséged lesz azonban egy NEK azonosítóra, melyet az Okmányiroda készít el neked, helyben csinálnak fényképet, és kapsz egy lapot a képpel és számmal ellátva.

Miután a NEK azonosítód megvan, be kell lépned a Neptunba, ott pedig az Ügyintézés fülön a Diákigazolvány igénylés menüpontra kattintva találod meg az igénylés felületét. A Neptun figyelmeztetését vegyétek komolyan, egyeztessetek minden adatot. Az adategyeztetés után az új felvétel mezőre kattintva tudtok igényelni diákot. Ha az adategyeztetés során valamilyen hibát találtok, ezt a Q-téren tudjátok javítani.

A diákigazolvány igénylése ingyenes.

3.3 Hogyan fizessek be valamit a Neptunban?

A befizetés módjának leírását itt olvashatjátok.

3.4 Hol tudok hallgatói jogviszony-igazolást igényelni?

A Tanulmányi Osztályon és a Questura irodában is ügyfélfogadási időben. A Questurában tudjátok majd a diákigazolványotokat érvényesíteni, illetve amíg nem érkezett meg, az ideigleneset is itt tudtok majd kérni.

3.5 Mikor kezdődik a szorgalmi időszak?

A 2018/2019-es tavaszi félév szorgalmi időszaka szeptember 10-én kezdődik.

A fontosabb aktuális dátumokat itt találhatjátok.

3.6 Meddig kell befizetnem a képzésem költségét önköltségesként?

A félév kifizetésének NEM GYŰJTŐSZÁMLÁS határideje október 15. és március 15.

 

 1. MINOR

4.1 Mi a minor és a szakirány/specializáció közti különbség?

Minden BA-s diplomához szükséges elvégezni egy 50 kredites szakirányt (specializáció) vagy minort. Szakirányt csak az azt indító BA szak hallgatói vehetnek fel (pl. muzeológia szakirányt csak történelem szakosok), a minor szakok azonban minden BA-s hallgató számára felvehetőek.

4.2  Mikor kell felvennem a minort /szakirányt?

A hivatalos minorválasztás a második félévetek végén lesz. Azonban vannak olyan minorok, amelyeknek vannak előzetes tárgyai (ún. előfeltételek). Ezeket az előfeltételeket teljesíteni kell ahhoz, hogy felvehessétek az év végén az adott minort. A minorok tanegységlistáit innen érhetitek el, ezekben a dokumentumokban szerepel, hogy van-e és hogy milyen előfeltétele van az adott minornak vagy szakiránynak. Fontos, hogy mindig az aktuális (legfrissebb) tanegységlista alapján dolgozzatok.

A minorválasztással egyelőre tehát annyi dolgotok van, hogy tájékozódjatok, hogy a kiszemelt minornak van-e előfeltétele. Amíg a második félév végén hivatalosan is be nem kerültök minorra, az addig elvégzett tárgyak szabad kreditnek minősülnek. Ha arra a minorra kerültök végül be, aminek a tárgyait előre elvégeztétek, az a minor 50 kreditjébe számít majd bele. Abban az esetben, ha mégis más lesz a minorotok, mint aminek a tárgyait eddig elvégeztétek, az abból szerzett kreditek nem vesznek el, hanem maradnak szabad kreditnek. Az egyes minorok/szakirányok előfeltételeiről itt tájékozódhattok.

4.3 Az osztatlan tanári képzésen résztvevőknek kell-e szakirányt/minort választaniuk?

Osztatlan tanárisok két szakkal rendelkeznek, tehát értelemszerűen nem vehetnek fel minort, azonban egy harmadik szak felvételére még a képzés alatt lehetőség van mind BA-soknak, mind osztatlanosoknak, ez a honorácior státusz, amiről bővebben itt tájékozódhatsz.

4.4 Lehetek-e tanár BA alapszakkal és minorral?

Nem, az osztatlan tanárképzés megjelenésével már csak ebben a képzési formában lehet tanári diplomát szerezni. Ha BA képzésben vagy, és mégis tanár szeretnél lenni, van lehetőséged arra, hogy képzésváltási kérelemmel osztatlan tanárszakra jelentkezz át (de ezt csak az első év végéig tudod megtenni!).

 

 1. FOGALOMMAGYARÁZAT

 

elégtelen érdemjegy:

Elégtelen érdemjegy esetén az órát újra fel kell venni és el kell végezni, ugyanúgy, mint az elhagyott tanegység, beleszámít az elhasznált kreditekbe.

elhagyott tanegység:

Elhagyott tanegység akkor keletkezik, amikor felveszel egy órát, de nem teljesíted, azaz nem végzed el a szemináriumot vagy nem jelensz meg a vizsgán. Az elhagyott tanegység beleszámít a felvett kreditszámodba, így a kredittúlfutásba. Ezen felül beleszámít az átlagba is: ebben az esetben az adott tárgy 0-ás szorzóval számít bele a tanulmányi átlagodba.

előzetes/rangsorolásos/versenyjelentkezéses tárgyfelvétel:

Ha az adott tanegységet a rangsorolásos jelentkezés előtt, azaz az előzetes tárgyfelvétel időszakában vetted fel, plusz 100 pontot ér, így könnyebben bekerülhetsz az órára. A gólyák számára értelemszerűen ilyen időszak még nincs az őszi félévben, hiszen a ponthúzás előtt jóval megkezdődik a felsőbbévesek számára ez az időszak, ami azt jelenti, hogy a gólyák automatikusan minden felvett órájukhoz plusz 100 pontot kapnak.

A rangsorolásos jelentkezés során a Neptun rengeteg információt átnéz, hogy sorba tudja rakni a hallgatókat: megnézi, hogy a tárgyat, amit felvettél, kötelező-e elvégezned, az ajánlott félévben veszed-e fel (tanegységlista alapján), és ezeken kívül megállapít még további plusz pontokat. Ez a jelentkezési fajta a regisztrációs időszakban szokott lenni. Azonos pontok esetén az úgynevezett mázlipontok alapján rendez sorba a Neptun, ami véletlenszerűen generálódik.

A versenyjelentkezés ténylegesen versenyt jelent, hiszen azokra a helyekre, ahova még tudtok jelentkezni, a jelentkezés sorrendje szerint kerülhettek be.

erős előfeltétel/gyenge előfeltétel:

Erős: az adott tárgyat nem tudod teljesíteni azonos félévben annak erős előfeltételével együtt. Tehát az előfeltételt mindenképpen egy korábbi félévben kell elvégezni. 

Gyenge: az adott tárgyat el tudod végezni az előfeltételével megegyező félévben, de ügyelj rá, hogy ha nem sikerül teljesítened az előfeltételt, akkor mindkét tárgyat újból el kell végezned.

javítóvizsga:

Javítóvizsgát minden NEM elégtelen vizsgaeredményt követően lehet tenni, csak egy tárgyból és csak egyszer egy vizsgaidőszakban.

képzési idő/támogatási idő:

A BA optimális teljesítési ideje 6 félév, míg az osztatlan tanárszaknak 10, 11 vagy 12 félév, ezt nevezzük képzési időnek. A maximum államilag finanszírozott félévek száma BA esetében 6+2, MA esetében 4+2, de összesen maximum 12 félév. A tanárképzés esetén általános iskolai szakirányon 12,  a többi esetben pedig 14 félév, ezt nevezzük támogatási időnek.

KK:

Könyvtár Klub, az ELTE BTK kampuszán található vendéglátóipari egység, ahol a szorgalmi időszakban délután négytől lehet alkoholt fogyasztani.

kollokvium-előadás/szeminárium-gyakorlat:

Az előadás alapvetően nagyobb létszámú résztvevővel zajló, nagyrészt frontális oktatási forma. Ezek az órák nem bejáráskötelesek. Az előadások kollokviummal, azaz szóbeli és/vagy írásbeli vizsgával teljesíthetők.

A szeminárium felel meg nálunk a gyakorlatnak, amely egy csoportos foglalkozás. Magyar szakon körülbelül 15 hallgató számára tartják. Az órák legalább 75%-án részt kell venni (ez általában 3 hiányzást enged meg a félévben, amelyről nem kell igazolást vinni a tanárnak).

kredit:

Minden elvégzett tárgy után bizonyos számú kredit jár. A BA képzésen összesen 180, az osztatlan képzésen 300, 330 vagy 360 kreditet kell elvégezned, hogy megkaphasd a diplomád.

modulzáró vizsga:

A magyar szakos osztatlan tanáris hallgatóknak a nyolcadik félév végén kell a négy év anyagából egy összesített nyelvészeti és irodalmi vizsgát tenniük, így a képzés végén a záróvizsgán csak módszertanos (tehát magyar nyelv illetve irodalom tanításának elmélete, gyakorlata) tételekből kell majd húzni.

passzív félév/aktív félév/regisztráció:

Regisztrációnak nevezzük, mikor a félév kezdete (és az órák felvétele) előtt a hallgató a Neptunban nyilatkozik arról, hogy a félévben aktív vagy passzív státuszban szeretné folytatni a tanulmányait. A regisztrált félév utólag csak indokolt esetekben módosítható a Tanulmányi Hivatalon keresztül (terhesség, súlyos betegség stb.).

A passzív félév alatt a hallgatónak nincs hallgatói jogviszonya, így nem veheti igénybe a diákigazolvánnyal kapcsolatos kedvezményeket. A passzív félév nem számít állami félévnek, azaz nem lesz miatta kevesebb államilag finanszírozott féléved.

Az egyetemi tanulmányaid kezdheted passzív félévvel.

Maximum 2 passzív féléved lehet egymás után, a harmadik megkezdésével automatikusan megszűnik a hallgatói jogviszonyod. Az viszont nincs korlátozva, hogy hány alkalommal passziváltathatod magad, a lényeg csak az, hogy két passzív félévet egy aktív kövessen.

Utólagosan is lehet passziváltatni a féléved, azaz visszavonni a regisztrációd, de ezt csak nagyon indokolt esetben teheted meg a szorgalmi időszak első hónapját követően.

szakirány/minor:

Minden BA-s diplomához szükséges elvégezni egy 50 kredites szakirányt vagy minort. Szakirányt csak az azt indító BA szak hallgatói vehetnek fel (pl. muzeológia szakirányt csak történelem szakosok), a minor szakok azonban minden BA-s hallgató számára felvehetőek.

szemeszter/szorgalmi időszak/vizsgaidőszak:

szemeszter=félév

A szorgalmi időszak az az időszak, amelyben órákra jársz.

A vizsgaidőszak az az időszak, amely a szorgalmi időszakot követi, és amely alatt vizsgákon kell részt venned. Ekkor nincs tanítás.

tanegységlista:

Az a dokumentum, amelyben felsorolásra kerülnek az elvégezendő órák, azok kódjai, hogy melyik félévben ajánlott elvégezni stb.

Fontos, hogy mindig az aktuális tanegységlista alapján vegyétek fel az óráitokat!

tanulmányi ösztöndíj:

Az előző félév tanulmányi átlaga alapján kapható ösztöndíj, amit az államilag támogatott képzésben résztvevő hallgatók legjobban teljesítő 50%-a kap meg. Először a második félévben kaphatjátok meg, az első félév átlaga alapján. Az ösztöndíjra nem kell pályázni, az összesített kreditindex alapján automatikusan kapjátok meg az adott összeget minden hónapban. Az ösztöndíj összege függ a rendelkezésre álló kerettől, a veled egy szakon tanulók átlagától is.

UV:

Utóvizsga, azaz elégtelen érdemjeggyel zárult vizsgaeredmény utólagos javítása. Erre csak abban az esetben tudsz jelentkezni, ha a sima vizsgán megjelentél és elégtelen érdemjegyet kaptál. Azaz, ha nem jelentél meg a vizsgán, nem veheted fel az utóvizsgát sem. A tanárnak kötelessége utóvizsgát hirdetni.

Egy tárgyat összesen 3-szor lehet felvenni és 6-szor lehet vizsgázni belőle, ezek meghaladása esetén megszűnik a hallgatói jogviszonyod. Egy vizsgaidőszakban maximum kétszer tudsz vizsgázni egy tárgyból.

vizsgakurzus:

A vizsgakurzust azoknak van lehetőségük felvenni, akik az adott tárgyat egy korábbi félévben már felvették és sikertelenül teljesítették – elégtelen érdemjegyet szereztek. Olyan kurzus, amelyhez előadás nem tartozik, csak vizsgalehetőség, viszont a kurzust tárgyfelvételi időszakban kell felvenni.

ZH:

Zárthelyi dolgozat, egy témazárónak feleltethetnénk meg, általában szemináriumokon találkozhattok vele.

 

 1. HASZNOS INFORMÁCIÓK/TANÁCSOK

6.1 Ímél:
Ajánlott az ímél címeteket gmail-esre változtatni, és ezt beállítani alapértelmezettnek a Neptunban, mert a rendszer ezzel a fajta fiókkal tud együttműködni a legzökkenőmentesebben. Ezen kívül a tanárok nem is válaszolnak az olyan levelekre, amit tuncibuncikehh98@freemail.hu-tól kapnak, így érdemes a saját neved használni, pl.: vezeteknev.keresztnev@gmail.com.

6.2  Tematika:
A tanároknak kötelességük a legelső órán elmondani a kurzus követelményeit, ha ez nem történik meg, hívjátok fel erre a figyelmet.

6.3 Érdemes az elvégzett és felvett kreditjeitekből táblázatot készíteni még most, hogy a diplomaszerzés előtt, mikor átnézitek, hogy mindent elvégeztetek-e, ne kelljen ezzel bajlódni és reális képet kapjatok az esetleges kredittúlfutásotokról is.

6.4 A Neptunban érdemes beállítani azt is, hogy minden neptunos üzenetről ímélt is kapjatok.

6.5. Ha egy kurzussal kapcsolatban felmerül egy kérdés, ami több hallgatót is érint, ne egyesével írjatok ímélt az oktatónak, hanem jelezzétek a szakos hallgatói érdekképviselők felé. A Tanulmányi Hivatalt és az intézeti titkárságokat is csak abban az esetben keressétek fel, ha tőlünk, vagy az MSzHÉK és/vagy a BTK honlapján nem találjátok meg a szükséges információkat.

6.6 Lépjetek be a Facebook-os csoportokba, és kövessétek az ottani kiírásokat, mert sok hasznos információ hangzik el ott, amiről érdemes tudnotok.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.