Egyéb kiutazási lehetőségek

Az Erasmuson kívül milyen ösztöndíjakkal van lehetőséged utazni, más helyeken tanulni illetve dolgozni?

Erasmus szakmai gyakorlat

A gyakorlat egy másik programországban található vállalkozásnál, szervezetnél eltöltött időszak. Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország kultúrájának megértéséhez. A programban résztvevő országok az Európai Unió tagállamai. A ösztöndíj mértéke itt is függ attól, hogy a választott ország mely támogatási régióba esik.

Campus Mundi ösztöndíj rövid külföldi tanulmányút

Az ösztöndíj hallgatóknak tudományos diákkonferenciákon, rövid távú képzéseken vagy közös tanulmányi és kutatási projektekben való részvételét segíti. Kifejezetten ajánlott szakdolgozat vagy disszertáció megírásához szükséges tanulmányút céljából is, illetve nemzetközi tudományos konferencián történő előadás megtartásának anyagi támogatásának beszerzéséhez. A külföldi rövid tanulmányút hossza 2-90 nap között lehet.

CEEPUS

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partnerintézmények között lehetővé tegye a hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa a hosszútávú szakmai együttműködések kialakulását a térségben.

DAAD

A DAAD a németországi egyetemek és főiskolák közös nemzetközi intézménye, mely német nyelvtanfolyamokkal és ösztöndíjakkal foglalkozik. A DAAD nyári egyetemi ösztöndíj hallgatóknak és diplomásoknak szól. Az ösztöndíj keretében 3-4 hetet tölthetnek el a sikeres pályázók egy németországi egyetemen vagy főiskolán.

Kellner ösztöndíj

A Kellner ösztöndíj keretein belül lehetőséged nyílik Amerikába utazni. A Kellner Alapítvány kiváló eredményekkel rendelkező, szakmai és társadalmi kérdések iránt egyaránt nyitott és elkötelezett, motivált diákok jelentkezését várja, akik amellett, hogy egyetemi tanulmányaikat eredményesen végzik, gyakorlatban is tapasztalatokat kívánnak szerezni.

Erasmus Mundus (mesterképzés, doktori képzés és mobilitás külföldön)

Fullbright (továbbtanulási, kutatási lehetőségek az USA-ban)

CCUSA (gyerektáboroztatási lehetőségek az USA területén)

Campus Hungary (a Balassi Intézet ösztöndíja, rövid, akár csoportos tanulmányutak)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.