Közösség

A Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet törekvése, hogy a tanulmányok mellett az ismerkedésre, kikapcsolódásra, a kirándulásokkal és konferenciákkal összekötött tudományos- szakmai fejlődésre is legyen lehetőség. Így a kari Hallgatói Önkormányzat szervezte programok (Gólyatábor, Gólyabál, Gólyahajó, Felezőbál, kari bulik, Bölcsész Napok) mellett igyekszünk magyar szakos programokkal is készülni.

Kirándulás:
Minden félévben szervezünk, magyar szakos kirándulást, jellemzően belföldön. Kirándulásaink keretében az ország különböző részeibe látogatunk el. A kirándulás szerves részét képezi a kultúrafogyasztás, például: színház, múzeum, illetve különböző irodalmi vagy történelmileg jelentőséggel bíró helyek meglátogatása. Az izgalmas programok mellett persze a kapcsolódásnak is hagyunk teret.

Színházlátogatás:
Bölcsészként és magyar szakosként fontosnak tartjuk a rendszeres közösségi kultúrafogyasztást. A színházlátogatás célja elsősorban a budapesti színház világ jobb megismerése, egy havonta ismétlődő, közösségformáló program keretében.

Mulatságaink:
Hagyományos programunk a Magyaros Mikulás decemberben és a germanisztikásokkal közösen szervezett Hungarogermán Farsang februárban.

Konferencia:
A szakon folytatott tudományos életet többek között azzal támogatjuk, hogy időről időre konferenciákat szervezünk.

Egyéb programok:
A gólyatábort követően a gólyákkal őrstalálkozók formájában tartjuk a kapcsolatot. Emellett „kvízeket” szoktunk szervezni, illetve a Bölcsész Napokon is különböző érdekes programokkal várunk benneteket. Egyes programjainkhoz, mint például a kirándulás vagy a színházlátogatás az anyagi forrásokat ELTE-s pályázatok útján tudunk bevonni. Ennek köszönhető, hogy a hallgatók által befizetett önrész összegét jelentősen csökkenteni tudjuk.

Póló:
Készítettünk magyaros pólókat, amelyek amellett, hogy szépek és humorosak, alkalmasak a közös identitás megjelenítésére is. 😉

Ha kíváncsivá tettünk és szívesen megtekintenéd, az aktuális kulturális,
tudományos, illetve bármilyen egyéb programunkat, látogass el a Magyar
Szakos Hallgatói Érdekképviselet facebook oldalára.
https://www.facebook.com/mszhek/
(Ha bármi kérdésed van, írj nekünk bátran! 😉

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.