Tudomány

Az ELTE BTK-n sokszínű tudományos élet folyik. Mi próbáltuk összegyűjteni azokat a főbb információkat, melyek érdekelhetnek benneteket magyar BA-s, MA-s vagy OT-s hallgatóként. Ha valami felkelti figyelmeteket, ne habozzatok érdeklődni, csatlakozzatok be a műhelyek munkájába, hallgassatok bele a konferenciákba! Fiatalként, kezdőként néha első hallásra nagyon távolinak tűnik a tudományos élet, de mindenképpen érdemes belekóstolni és kipróbálni magatokat!

Honlapunkon az intézeteknél működő diákkörökről is tájékozódhatsz részletesebben. A diákkörök pár hetente, havonta ülnek össze, változó célokkal dolgoznak, de mindenhol szeretettel várják az érdeklődőket!

Az Eötvös Collegium Magyar Műhelye várja a kifejezetten a magyar irodalomtudomány vagy nyelvtudomány iránt érdeklődő, de egyéb területeken is elköteleződő hallgatókat. A Collegium és így a műhely tagjaként bejárósként is lehetsz.

Az ELTE BTK-n szinte minden nap találkozhatsz egy konferenciával. Érdemes ezeket látogatni, mert nagyon nagy nevű előadókkal és váratlan, inspiráló témákkal lehet találkozni. A magyar szakosok érdeklődésére számot tartó konferenciákat, tudományos rendezvényeket is összegyűjtöttük.

Különböző tudományos pályázatokon is van lehetőség megmérettetni magad, amellett, hogy a legtöbb valamilyen díjazással vagy visszatérítéssel is jár.

Kiemelten ajánljuk figyelmedbe a Magyar Intézetek Képviselet által rendezett, őszi ABsolute – Alkalmazott Bölcsészet Konferenciát, amelynek célja, hogy megmutassa a bölcsészettudományok hasznosíthatóságát, ezért olyan előadásokkal várjuk jelentkezőinket, melyekben hangsúlyos a kutatás eredményeinek gyakorlati felhasználása.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.